REZULTATI

LETO 2019:

januar 2019

4. turnir 2. državne lige vzhod

4. turnir regijske članske lige

4. turnir regijske pionirske lige

4. turnir mladinske državne lige

4. turnir 1.B državne lige

5. turnir 2. državne lige vzhod


februar 2019

medobčinsko šolsko prvenstvo

6. turnir 2. državne lige vzhod

5. turnir regijske članske lige

5. turnir regijske pionirske lige

5. turnir 1. B državne lige

Ekipa v sestavi Valerija Tišler (7. mesto), Špela Polak (16. mesto) in Boštjan Žlak (18. mesto) je osvojila odlično četrto mesto in le za 1,1 kroga zaostala za stopničkami.

5. turnir mladinske državne lige

memorial Vladimirja Kebra Mladinka Špela Polak je s krogi v kvalifikacijskem delu osvojila osmo mesto. V finalu je zapustila kot osmo uvrščena.


marec 2019

REGIJSKA PRVENSTVA

Organizatorji regijskega prvenstva s standard puško smo bili Hrastničani. Od domačih sta se tekmovanja udeležili dve mladinki, ki sta pristali na stopničkah – Valerija Tišler na drugi, Špela Polak na tretji.
Regijsko prvenstvo s serijsko puško za člane in veterane je potekalo v Mali Brezi. Mojca Vučilovski je z zelo dobrim rezultatom 177 krogov osvojila zlato medaljo. Jasmina Pavlič je bila edina udeleženka v svoji kategoriji, zato se medalje niso delile. Tomaž Pavlič je s 177 zadetimi krogi pristal na nehvaležnem četrtem mestu tik pod stopničkami v svoji kategoriji.
V Doliču so nastopili najmlajši tekmovalci, tudi Hrastničani, ki so bili tudi uspešni. Ekipa mlajših pionirjev je v svoji kategoriji zmagala in dosegla ekipno normo za nastop na državnem prvenstvu. Ekipo so sestavljali Blaž Majcen, Žiga Bigec in Val Rudi Zavrašek. Lučka Holešek je dosegla odličen rezultat 176 krogov, kar je njen osebni rekord na tekmi brez naslona, vendar je to v močni konkurenci pionirk zadostovalo za sedmo mesto. Blaž se je s 165 krogi uvrstil na nehvaležno četrto mesto in samo za en krog zaostal za stopničkami v kategoriji mlajših pionirjev. Ciciban Tian Hodžić je na svoji drugi tekmi dosegel šesto mesto in s 150 krogi uspel izpolniti normo za nastop na državnem prvenstvu. Mlajša pionirja Val in Žiga sta pristala na sedmem in devetem mestu. Urška Tšler je med pionirkami osvojila dvanajsto mesto in s 161 krogi tudi izpolnila normo. Žan Čeperlin je v konkurenci pionirjev pristal na trinajstem mestu.

6. turnir regijske članske lige

6. turnir regijske pionirske lige

Finalno tekmovanje srednjih šol

Finalno tekmovanje osnovnih šol

6. turnir mladinske državne ligeMladinka Špela Polak je po devetih turnirjih med težko konkurenco osvojila končno 9. mesto. Čestitamo.

6. turnir 1.B državne lige Ekipa Članov je po šestih turnirjih osvojila končno 7. mesto. Posamezno je med močno konkurenco Valerija Tišler pristala na 13., Boštjan Žlak na 15. in Špela Polak na 26. mestu. Čestitamo.

Finalne slovenske dopisne lige   Najbolje se je odrezala Lučka s 1. mestom in odličnim rezultatom 182 krogov. Na drugo stopničko pa je stopila Urška. V ekipi, ki je osvojila odlično 2. mesto pa je sodeloval tudi Žan, ki je končal na 7. mestu. Tudi ekipa mlajših pionirjev je osvojila odlično 2. mesto z enakim rezultatom kot prvouvrščena ekipa, vendar slabšo drugo serijo. Najboljši v ekipi je bil Val, ki je dosegel odlično 1 mesto. V ekipi so sodelovali še Žiga, ki je končal tik pod stopničkami na 4. mestu in Blaž, ki je končal na 6. mestu. Vsem še enkrat čestitke za dosežene medalje.

28. državno prvenstvo zračno orožje – Tišlerjeva v finalu

V Mengšu so Trzinčani organizirali državno prvenstvo v streljanju z zračno puško in pištolo, kjer smo tekmovali tudi Hrastničani in sicer bili smo prijavljeni z 9 tekmovalci v petih različnih kategorijah.  Državnega prvenstva se je udeležilo preko 700 tekmovalcev, doseženih je bilo kar nekaj državnih rekordov. Najprej so v soboto nastopili naši najmlajši. Naše nastope je otvoril Tian Hodžić z osvojenim  42. mestom med cicibani. Naslednji so bili na vrsti mlajši pionirji, kjer smo imeli prijavljeno tudi ekipo, vendar se je na žalost Val poškodoval tik pred prvenstvom in se ga zato ni mogel udeležiti. Uspešno sta pa nastopila Žiga Bigec s 50. in Blaž Majcen s 60. mestom. V soboto sta nastopili tudi pionirki. Lučka Holešek je osvojila 18., Urška Tišler pa 28. mesto. V nedeljo smo težko pričakovali nastop naših dveh mladink. Valerija Tišler je kljub težavam s hrbtenico v kvalifikacijskem delu tekmovanja osvojila šesto mesto in se uspešno uvrstila v finale, kamor se uvrsti osem najboljših tekmovalcev v kategoriji, rezultat kvalifikacijskega dela pa se briše. Špeli Polak pa sta le dva kroga zmanjkala do finala in je končala na devetem mestu. Valerija je v finalu pristala na končnem osmem mestu. Zadnji nastop je pripadel Boštjanu Žlaku v najmočnejši konkurenci članov. Njegovo končno 38. mesto je posledica težav z mišico v nogi, ki mu je oteževala mirno merjenje. 


april 2019

Državno prvenstvo mešanih parov


LETO 2018:

januar 2018

MT Trzin: Za začetek leta so v SD Trzin med 5. in 7. januarjem 2018 organizirali že 22. mednarodni turnir v streljanju z zračnim orožjem, katerega se je udeležila tudi mladinka Valerija Tišler iz strelskega društva Rudnik Hrastnik. V kvalifikacijskem delu je z rezultatom 610,5 osvojila odlično šesto mesto in se uvrstila v finale. V finalu je zasedla končno osmo mesto. Iskreno čestitamo.

4. turnir regijske pionirske lige

4. turnir regijske članske lige

4. turnir mladinske državne lige

4. turnir 1.B državne lige

4. turnir 2.državne lige vzhod


februar 2018

5. turnir regijske pionirske lige

5. turnir regijske članske lige

5. turnir 1.B državne lige

5. turnir mladinske državne lige

5. turnir 2.državne lige vzhod

regijsko prvenstvo: 

V soboto, 24.02.2018 je na domačem hrastniškem strelišču potekalo regijsko prvenstvo s standard zračno puško, katerega se je udeležilo 34 strelcev in strelk iz osem strelskih društev koroško-štajersko-zasavske regije. Na prvenstvu je član Boštjan Žlak dosegel normo za nastop na državnem prvenstvu, prav tako kadetinja Zala Logar ter mladinki Valerija Tišler in Špela Polak. Domačinke so osvojile tri medalje in sicer dve srebrni in eno bronasto.  Boštjan je osvojil sedmo, članica Mojca Vučilovski pa šesto mesto.

Mlajši člani društva so se pod vodstvom trenerja Vladimirja Mraka udeležili regijskega tekmovanja v Doliču, kjer so vsi dosegli predpisane norme za nastop na DP, domov pa so odnesli dve medalji – eno srebrno in eno bronasto.  Ciciban Luka Velikonja je zasedel nehvaležno četrto mesto in le za en krog zgrešil srebrno medaljo. Srebrno medaljo je osvojil  pionir Žan Čeperlin, ki letos prvič strelja v kategoriji brez naslona. Mlajši pionirki Urška Tišler in Lučka Holešek sta osvojili tretje in četrto mesto.

V Trbovljah je potekalo člansko-veteransko regijsko prvenstvo s serijsko zračno puško, kjer je članica Jasmina Pavlič stopila na najvišjo stopničko, član Tomaž Pavlič je osvojil osmo, Žarko Milič pa je v kategoriji veteranov od 50 do 60 let osvojil dvanajsto mesto.

6. turnir 2.državne lige vzhod Ekipa je osvojila končno šesto mesto.


marec 2018

6. turnir regijske pionirske lige: Mlajši pionirki Lučka Holešek in Urška Tišler sta osvojili medalji in sicer srebrno ter bronasto. Žan Čeperlin je letos prvič tekmoval v kategoriji pionirjev brez naslona in je zasedel nehvaležno četrto mesto. Pri cicibanih je tekmoval Luka Velikonja, ki pa je pristal na petem mestu. Ekipa mlajših pionirjev je osvojila končno šesto mesto.

6. turnir regijske članske lige  Mojca Vučilovski je osvojila bronasto medaljo, Danilo Lisec je osvojil končno 5. , Tomaž Pavlič 9. mesto.

6. turnir 1.B državne lige

6. turnir mladinske državne lige   Ekipa mladink je osvojila končno 6. mesto, Valerija Tišler 8., Špela Polak 11. mesto.

 MT – Memorial Vladimirja Kebra zračno orožje: Mladinka Valerija Tišler se je na mednarodni tekmi uvrstila v finale in osvojila končno osmo mesto.

Državno prvenstvo do 17 let


april 2018

Večer športa  Prejemnik Bloudkovega priznanja je tudi naš član Sebastian Lisec

Finale dopisne lige  Ekipa mlajših pionirjev je v sestavi Urška Tišler, Lučka Holešek, Blaž Majcen osvojila 3. mesto, med posamezniki pa Urška 2., Lučka 4. in  Žan Čeperlin 7.mesto.

Državno prvenstvo za člane, mladince  Valerija Tišler je iz 7. mesta v kvalifikacijskem delu, v finalu napredovala na šesto mesto.


maj 2018

1. kolo e-shot lige  Ekipa članov je v sestavi Špela Polak, Mojca Vučilovski in Zala Logar osvojila drugo mesto.

Memorial Mira Cesarja Jasmina Pavlič je osvojila 2., Špela Polak 4., Mojca Vučilovski 5., Zala Logar 6. in Tomaž Pavlič 11. mesto.


junij 2018

Pokal občine Trbovlje

2. kolo e-shot lige

3. kolo e-shot lige

12. TURNIR V POČASTITEV 3. JULIJA PRAZNIKA RUDARJEV IN OBČINE HRASTNIK

Prehodni pokal rudarska svetilka je tudi letos ostala v domačem društvu, domačini so bogatejši za tri pokale in osem medalj

Strelsko društvo Rudnik Hrastnik je v soboto, 30.06.2018 že dvanajstič organiziralo tekmovanje v streljanju z zračno puško na 10m, v počastitev 3. julija – praznika rudarjev in občine Hrastnik. Sodelovalo je dvanajst ekip, 43 posameznikov iz šestih strelskih društev. Najboljša ekipa je prejela prehodni pokal – rudarsko svetilko. Rudarska svetilka je ostala v rokah domače ekipe, katero so sestavljali Špela Polak, Valerija Tišler in Tomaž Pavlič, nastreljali pa so 542 krogov. Najboljši strelec-ka je prejel-a posebno nagrado podjetja Tevel iz Kisovca (detektor plina). Zaradi treh enakih najvišjih rezultatov 186 krogov, je bila zmagovalka, Vesna Strakušek, določena na podlagi rezultata druge serije in števila centrov. Vsi udeleženci tekmovanja so prejeli simbolično nagrado za kar se zahvaljujemo našim sponzorjem in donatorjem, da so nam pomagali pri izpeljavi tekmovanja, še posebej Občini Hrastnik, zavarovalnici Triglav in podjetju Studio moderna. Vsi udeleženci tekmovanja so bili navdušeni nad organizacijo tekmovanja. Tekmovanje smo zaključili z druženjem ob kosilu v Piceriji Rondo. Vodja tekmovanja Tomaž Pavlič in predsednik društva Vladimir Mrak sta bila zadovoljna z rezultati domačih strelcev in strelk, saj so poleg prehodnega pokala, osvojili še tri pokale in osem medalj.

V kategoriji članic do 35 let so domačinke osvojile prva štiri mesta. Zmagala je Špela Polak (183 krogov), druga je bila Valerija Tišler (181 krogov), tretja Jasmina Pavlič (177 krogov), četrta pa Zala Logar (175 krogov). V kategoriji članic nad 35 let je domačinka Mojca Vučilovski (168 krogov) osvojila bronasto medaljo. Pri članih do 50 let je bilo 178 krogov dovolj, da je domačin Tomaž Pavlič stopil na najvišjo stopničko. Pionir Žan Čeperlin je pristal na četrtem mestu (159 krogov), Žare Milič pa je pri članih nad 50 let s 149 krogi zasedel petnajsto mesto.

Ekipa mlajših pionirjev je, pod vodstvom trenerja Vladimirja Mraka, v sestavi Lučka Holešek (posamezno druga s 172 krogi), Urška Tišler (posamezno tretja s 166 krogi) in Blaž Majcen (posamezno tretji s 140 krogi), osvojila drugo mesto. Ekipa članov strelskega društva Rudnik Hrastnik I je osvojila prvo, ekipa članov strelskega društva Rudnik Hrastnik II pa drugo mesto.

Slike iz tekmovanj najdete v galeriji.

Tekmovalci si bodo po tekmovanjih privoščili krajše počitnice. Za uspehe jim čestitamo in želimo veliko lepih dosežkov tudi v novi prihajajoči sezoni 2018/2019. Za mlajše hrastničane bo v času počitnic organiziran tečaj streljanja s serijsko zračno puško. Naše rezultate, podrobnosti o prihajajočih dogodkih ter ostalo lahko spremljate na naši spletni strani ali na facebook strani društva.


avgust 2018

4. kolo e-shot lige


september 2018

5. kolo e-shot lige

6. kolo e-shot lige Članica Špela Polak je osvojila končno 10.  mesto, Mojca Vučilovski pa 17. mesto. Ekipa je osvojila pokal za tretje mesto.

memorial bratov Dobrotinškov v VojnikuPavlič Jasmina je osvojila srebrno medaljo, Lučka Holešek in Tomaž Pavlič pa 5. mesto


oktober 2018

1. turnir 2.državne lige vzhod  Član Sebastian Lisec je osvojil odlično 5. mesto, Tomaž Pavlič 20. mesto. Čestitamo

1. turnir regijske pionirske lige

1. turnir regijske članske lige 

1. turnir mladinske državne lige Mladinka Špela Polak je osvojila 10. mesto.

1. turnir 1.B državne lige Ekipa je osvojila odlično peto mesto, med posamezniki je Valerija Tišler osvojila odlično 7. mesto, Boštjan Žlak 16. in Špela Polak 27. mesto. Čestitamo

2. turnir 2.državne lige vzhod

Član Sebastian Lisec je osvojil odlično 7. mesto, Tomaž Pavlič 20. mesto. Čestitamo


november 2018

2. turnir regijske pionirske lige Ekipa najmlajših članov društva je osvojila četrto mesto. Čestitamo.

2. turnir regijske članske lige  Ekipa je osvojila odlično četrto mesto. Posamezno je Jasmina Pavlič osvojila 2. Mojca Vučilovski 3., Tomaž Pavlič 8. in Žarko Milič 24. mest

2. turnir mladinske državne lige  Mladinka Špela Polak je osvojila 9. mesto. Čestitamo.

2. turnir 1.B državne lige


december 2018

3. turnir regijske pionirske lige

3. turnir regijske članske lige

3. turnir mladinske državne lige

3. turnir 1.B državne lige

 3. turnir regijskih in državnih lig

Konec tedna (13. – 16. november 2018) je bil za strelce naporen in hkrati uspešen  vikend, saj so se udeležili kar treh tekmovanj v streljanju z zračno puško.

V četrtek in petek sta na domačem strelišču v Hrastniku potekali regijski ligi s serijsko zračno puško v okviru koroško – štajersko – zasavske regije. Ekipa mlajših pionirjev v sestavi Blaž Majcen, Val Rudi Zavrašek in Žiga Bigec je osvojila peto mesto. Posamezno pa so se zavihteli na 3., 7. in 8. mesto. Ekipa pionirjev v sestavi Lučka Holešek, Urška Tišler in Žan Napret  so tudi zasedli 5. mesto, posamezno pa 11., 12. in 14. mesto. Ekipa članov je v sestavi Jasmina Pavlič, Mojca Vučilovski in Tomaž Pavlič pristreljala odlično drugo mesto. Posamezno si je Jasmina s 183 krogi pristreljala zmago, Mojca je bila s 175 krogi takoj za njo, Tomaž pa je s 177 krogi osvojil 6. mesto. Med posamezniki sta tekmovala tudi Dragoslav Kulezič in Žare Milič, ki sta zasedla 14. in 20. mesto.

V nedeljo so člani strelskega društva Rudnik Hrastnik tekmovali v 1.B državni ligi s standard puško v Ljubljani na strelišču z elektronskimi tarčami. Društvo so zastopali člani Valerija Tišler, Boštjan Žlak in Špela Polak, ki so ekipno osvojili odlično peto mesto in za stopničkami zaostali zgolj za 4,1 kroga. Valerija je s svojim osebnim rekordom 611,7 kroga osvojila odlično četrto mesto, Boštjan s 606,0 krogov deveto in Špela s 592,0 kroga 33. mesto.

Člane letos čaka še eno tekmovanje in sicer druga državna liga v Slovenskih Konjicah, ki bo potekala v soboto, 22.12.2018.

Tekmovalcem in tekmovalkam čestitamo in želimo mirno roko in oster pogled ter veliko uspehov tudi na prihodnjih tekmovanjih.

3. turnir 2.državne lige vzhod

novoletni turnir SD Rudnik Hrastnik


LETO 2017:

januar 2017

MT Trzin, Skirca Tekmovanja sta se udeležila mladinka Valerija Tišler in član Boštjan Žlak.

4. turnir 1.B državne lige Ekipa je v sestavi Boštjan Žlak (12.), Valerija Tišler (22.), Sebastian Lisec(28.) osvojila 9. mesto.

4. turnir mladinske državne lige Mladinka Valerija Tišler je osvojila 8. mesto. Tekmovanja sta se udeležili tudi Špela Polak in Zala Logar.

4. turnir regijske pionirske lige Ekipa je v sestavi Žan Čeperlin (3.), Žan Napret (4.) in Dejan Mrak (8.) osvojila 3. mesto. Posamezno sta nastopili tudi Lučka Holešek (4.) in Urška Tišler (6.)

4. turnir regijske članske lige Ekipa je osvojila 6. mesto

4. turnir 2. državne lige vzhod Ekipa je osvojila 6. mesto


februar 2017

5. turnir 2. državne lige vzhod Ekipa je osvojila 7. mesto

5. turnir regijske pionirske lige Ekipa je v sestavi Žan Napret (4.), Žan Čeperlin (8.) in Urška Tišler(4.) osvojila 5. mesto in le za en krog zaostala za prvim mestom.

5. turnir regijske članske lige Ekipa je osvojila 3. mesto

5. turnir 1.B državne lige Ekipa je osvojila 8. mesto

5. turnir mladinske državne lige Mladinka Valerija Tišler je zasedla 4. mesto. Mladinka Živa Kozole in kadetinja Zala Logar sta dosegli nov osebni rekord na tekmi. Kadetinji Zala L. in Špela Polak sta potrdili normo za nastop na državnem prvenstvu.

Memorial Vladimirja Kebra Mladinka Valerija Tišler je osvojila 12. mesto. Bila je del ekipe, ki je zastopala KŠZR, in je osvojila drugo mesto.


marec 2017

6. turnir regijske članske lige Ekipa je osvojila 4. mesto

6. turnir 2. državne lige vzhod Ekipa je v sestavi Živa Kozole, Špela Polak in Zala Logar osvojila 4. mesto

6. turnir regijske pionirske lige Ekipa je po šestih turnirjih osvojila 7.mesto. Posamezno je  Žan Napret pristal na 5., Urška Tišler 6.,  Lučka Holešek 8., Žan Čeperlin 10. in Dejan Mrak 17.mestu.

Regijsko prvenstvo V Trbovljah je mladinka Valerija Tišler stopila na najvišje stopničke, Živa Kozole pa na tretje. Kadetinja Špela Polak je k svoji zbirki medalj dodala bronasto, Zala Logar je zasedla 4. mesto. Članica Mojca Vučilovski je osvojila 6. mesto. Ekipa mlajših pionirjev je v sestavi Žan Čeperlin (posamezno peti), Dejan Mrak (posamezno enajsti), Žan Napret (posamezno šestnajsti) osvojila 4. mesto. Ciciban Luka Velikonja je zasedel 8., mlajši pionirki Lučka Holešek 9. in Urška Tišler 10. mesto.

Državno šolsko tekmovanje Normo za nastop na finalnem šolskem tekmovanju sta dosegli Valerija Tišler in Zala Logar. Valerija je zastopala gimnazijo in ekonomsko srednjo šolo Trbovlje ter osvojila 7. mesto. Zala je zastopala Šolski center Krško – SŠ Sevnica in osvojila 18. mesto.

6. turnir 1.B državne liga  Ekipa je v sestavi  Boštjan Žlak, Valerija Tišler in Sebastian Lisec po šestih turnirjih osvojila končno 8. mesto.


april 2017

Državno prvenstvo

http://www.strelska-zveza.si/rezultati/ZO_MK_VK/2017/20170402_26.DP_ZracnoOrozje-Bilten.pdf

Finale dopisne lige

http://www.strelska-zveza.si/index.php/rezultati/zracno-mk-in-vk-orozje/435-2017-rezultati-zracno-mk-in-vk-orozje


maj 2017

1. krog e-shot lige Hrastnik http://www.zsd-kszr.si/e-shot-liga-20162017/

memorial mira cesarja Kisovec http://www.zsd-kszr.si/ostale-tekme-20162017/ Član Danijel Lisec je osvojil tretje mesto v konkurenci nad 60 let.

2. krog e-shot lige Velenje http://www.zsd-kszr.si/e-shot-liga-20162017/ Naša dekleta so ekipno osvojila tretje mesto. Za posamično uvrstitev je štela najboljša serija. Valerija Tišler je nastreljala 103,3 kar je bil tudi najvišji dosežek na tekmi v enotni konkurenci. Špela Polak je dosegla svoj osebni rekord.


julij 2017

V soboto, 01.07.2017 je na domačem hrastniškem strelišču potekal že enajsti turnir v počastitev 3. julija, praznika rudarjev in občine Hrastnik. Tekmovanja se je udeležilo petdeset tekmovalcev iz šestih različnih društev. Tekmovanje je bilo za domačine zelo uspešno, saj so kot najboljša ekipa na turnirju, poleg visokih dosežkov (osvojeni trije pokali in sedem medalj), osvojili tudi prehodno rudarsko svetilko, katero jim je predala lanska najboljša ekipa iz Kisovca. Ekipo so zastopali Valerija Tišler, Tomaž Pavlič in Špela Polak. Valerija je s 188 krogi nastreljala najboljši rezultat dneva in prejela posebno nagrado donatorja Tevel iz Kisovca – detektor plina. Tomaž je s svojim osebnim rekordom zasedel drugo mesto v kategoriji članov do 50 let. Pri članicah do 35 let je Špela osvojila tretje, Zala Logar pa četrto mesto.

Ekipa mlajših pionirjev je, pod vodstvom trenerja Vladimirja Mraka, v sestavi Žan Napret (posamezno tretji), Lučka Holešek (posamezno tretja) in Urška Tišler (posamezno četrta) osvojila drugo mesto. Žan Čeperlin je svoje prvo tekmovanje v konkurenci brez naslona zasedel drugo mesto.

Članica Mojca Vučilovski je stopila na najvišje stopničke in bila del ekipe, ki je osvojila tretje mesto. Ekipo sta zastopala tudi Danijel Lisec (posamezno šesti) in Drago Selič (posamezno štirinajsti).

Donatorjem se iskreno zahvaljujemo za podporo, saj so omogočili izvedbo tekmovanja in vsem tekmovalcem podarili praktične nagrade. SEZNAM DONATORJEV JE V RUBRIKI SPONZORJI. Tekmovalcem čestitamo in želimo veliko uspehov tudi na prihajajočih tekmah. V soboto bodo nastopili v Mali Brezi na E-shot ligi, nato pa si bodo privoščili krajše počitnice. Za mlajše hrastničane bo v času počitnic ob petkih organiziran tečaj streljanja s serijsko zračno puško (podrobnosti bodo objavljene v rubriki dogodki). Slike iz tekmovanja najdete v galeriji.