O nas

strelsko društvo rudnik hrastnik logo

Strelska družina Rudnik Hrastnik je bila ustanovljena leta 1956, v letu 2009 pa se je preimenovala v Strelsko društvo Rudnik Hrastnik. Svoje prostore imamo na naselju Aleša Kaple 9/b (nad podjetjem Euroservis).

Imamo 16 avtomatiziranih strelskih mest za izvajanje streljanja z zračno puško in pištolo na razdalji 10 m, klubsko sobo in ostale prostore potrebne za delovanje. Društvo trenutno šteje 24 članov, od tega je večina mlajših članov, kar nakazuje da društvo intenzivno deluje na podmladku, katerega usmerja v kakovostni in vrhunski šport, tekmujejo pa v državnih ligah. Društvo je v zgodovini strelstva zapisano na visokem nivoju, člani pa so tudi prejemniki več priznanj športne zveze Hrastnik. V društvu imamo več strokovnih delavcev, ki se v sklopu OKS redno izobražujejo. Svojo dejavnost predstavljamo na raznih prireditvah v sodelovanju z občino Hrastnik, drugimi organizacijami in društvi. Udeležujemo se tekmovanj v slovenski državni, dopisni in regijski ligi, ter raznih pokalnih tekmovanj na državnem in mednarodnem nivoju, kjer dosegamo lepe rezultate.

Treningi se odvijajo 2x do 3x tedensko, predvidoma ob ponedeljkih, sredah in petkih v popoldanskem času. Ob sobotah in nedeljah pa se udeležujemo občasno pa tudi organiziramo strelska tekmovanja v streljanju z zračno puško in pištolo.

V društvo se lahko včlanijo vsi, ki jih tovrstna športna dejavnost zanima, starostno pa jih nato razvrstimo v posamezne kategorije. Strelstvo zahteva mirnost, zbranost in pozitivno usmerjenost.